Новоферм предлага пожарозащитни врати, които отговарят на непрекъснато нарастващите стандарти за качество. Mногобройните възможности за персонализация, чрез опциите за остъкляване, избор на цветове и покрития и аксесоари и качеството на цялостната услуга, която предлага на професионалистите в сектора, правят Novoferm компания, отговаряща ефективно на нуждите на своите клиенти.

Като част от японската SANWA Group - световен лидер в производството на входни системи, компанията винаги разполага с най-модерните продукти в областта на техническите решения за отвори с най-високо ниво по отношение на качеството, безопасността, комфорта и дизайна.

Novoferm предлага широка гама от пожарозащитни врати подходящи както за употреба на открито, така и на закрито.

Пожароустойчивите ни продукти включват:

Еднокрили пожарозащитни врати с огнеустойчивост EI 60, 90 и 120.

Двукрили пожарозащитни врати с огнеустойчивост EI 60 и 120.

Пожарозащитни плъзгащи врати с огнеустойчивост EI 120.

Пожарозащитни стенни клапи.

Огнеустойчиви стъклени преградни стени.

Пожароустойчиви стъклени врати.ПОЖАРОЗАЩИТНИ ВРАТИ

Пожароустойчивите врати (врати EI) имат за цел да възпрепятстват разпространението на пламъци. Te са част от по-сложна система за пасивна защита, насочена към ограничаване на разпространението на огън и дим между отделните помещения. Освен това служат и за безопасен авариен изход.

Като специалист в производството на стоманени врати, Novoferm предлага широка гама пожароустойчиви врати за вътрешна и външна употреба, които са изпитани и сертифицирани.

ВИДОВЕ ПОЖАРОЗАЩИТНИ ВРАТИ:

Врати на панти: те са врати, които могат да бъдат с едно или две крила. Техните конструктивни характеристики включват използването на материали, проектирани за висока устойчивост на пламък: високоякостна огнезащитна стоманена конструкция, изолационен панел и термо-разширяващи се периметърни уплътнения, огнеупорни дръжки и патрон. В случай на остъклени врати, приложеното стъкло е в съответствие с действащите правила за пожарна безопасност.

Плъзгащи се пожарозащитни врати: подходящи за затваряне на големи индустриални пространства, този тип осигурява, както и другия, използването на стоманени или високоякостни метални сплави и устойчивост на висока температура. В допълнение към конструкцията, касата, пантите, дръжките и патроните са също изработени от огнеупорен материал с висока устойчивост на висока температура.

Освен това, безопасността е гарантирана от наличието на уплътнения, които блокират преминаването на горещ въздух и противодействат на огъня.

ПОЖАРОУСТОЙЧИВА ВРАТА ELITE PREMIO EI 60, EI 120

Сертифицирана съгласно EN 1634, противопожарната врата Elite Premo съчетава перфектно функционалност и естетика. Възможни са различни решения: боядисване в цветове Ral, реализация от неръждаема стомана, монтаж върху гипсо-картонена стена. Каса от поцинкована стомана в Z-образна форма 15/10 mm, без долен профил, подготвен за монтаж на димоуплътненителна гума. Крило от поцинкована стомана 8/10 mm, обща дебелина 64 mm. Вътрешен пакет с висока плътност. Стандартно оборудване: две регулируеми панти, двойка черни дръжки с табелка, цилиндър с три ключа, заключване и от двете крила, синхронизатор на самозатварянето, терморазширяващ се уплътнител по периметъра. Възможна инсталация на долен подвижен праг, антипаник устройства, електромагнити и затварящи устройства за врати. Максимален възможен размер (2680x2770) mm

АКСЕСОАРИ ЗА ELITE PREMIO

Предлагат се следните аксесоари за врати Elite Premio:

Антипаник устройства и дръжки с различни покрития.

Горен автомат за самозатваряне.

Устройства за контрол на достъпа.

Лента от неръждаема стомана.

Остъкления в различни размери, правоъгълни или кръгли.

ОПЦИИ ЗА ELITE PREMIO

Новите врати Elite + се предлагат в различни варианти на изпълнение, които отговарят на специфичните нужди на мястото, на което ще бъдат монтирани

МЕТАЛ: използват се когато няма изискване вратите да са пожароустойчиви, но е необходимо да са уеднаквени на обекта.

РЕШЕТКА: изцяло решетъчна врата, когато има изисквания за висока вентилационна стойност (подземен паркинг).

EXT1, EXT3: специални оборудване за врати Elite Premio за външна употреба, които гарантират устойчивост на вятър, пропускливост на въздуха и водоустойчивост

GALLERIA: тази врата е тествана за устойчивост на високи натоварвания, които обикновено се срещат в тунели или метра.
КЛАСИФИЦИРАНЕ ПО ПОКАЗАТЕЛИ:

Корозия: минимално ниво C3 (EN ISO 12944-6: 1998)

Съпротивление при натоварване на панти: ниво 6 (до 120 кг на панта, EN 1935: 2002)

Проводимост: Ud [W / m2 * K] от 1,5 до 2 (без остъкление) (EN ISO 10077-2: 2012) Клас 1B или 2B (EN 14351-1 и UNI EN 1027)

Пропускливост на въздуха: Клас 1 или Клас 3 (EN 14351-1 и UNI EN 1026)

Пропускливост на въздуха съгласно ASTM E283-04 (2012 г.): одобрен

Устойчивост на натоварване от вятър: Клас C3, C4, C5 (EN 14351-1 и UNI EN 12211)

Вертикално съпротивление на натоварване: Клас 4 (EN 947)

Статично съпротивление на усукване: Клас 4 (EN 948)

Устойчивост на сблъсък с леко и тежко тяло: Клас 4 (EN 949)

Устойчивост на сблъсък с твърдо тяло: Клас 1 (EN 950)

Цикли за отваряне и затваряне: максимално ниво за врати REI (над 200 000 цикъла), т.е. клас C6 съгласно EN 12400: 2004, C5 съгласно EN 16034: 2014

Устойчивост на топъл или студен дим: Рейтинг Sa и Sm (EN 1634-3: 2005)

CE маркировка 0407-CPD-578 (IG-202-2012), (EN 14351-1: 2006 + A1: 2010) за външни врати (без клас на пожароустойчивост) с / без антипаник бар.

Звукоизолация: от 21 до 40 dB Rw (EN ISO 10140-2: 2010 и EN ISO 717-1: 2013)
ПОЖАРОЗАЩИТНА ПЛЪЗГАЩА ВРАТА NOVOSLIDE EI 120, REI 120

Използва се за затваряне на промишлени сгради, за големи стенни отвори (над 50 m2). Специалната конструкция позволява лесна проверка на всички механизми съгласно периодичната поддръжка, изисквана от закона. Доставя се със сертификат.

Технически характеристики:

Съставен от модулни стоманени панели, изолирани отвътре с материал с висока плътност. Предлага се с горно плъзгащо направляващо устройство, товароподемна релса с покритие, направляващ пламъка лабиринт, буфери, спирачно устройство.

Без водач на пода, подравняването се поддържа от долна водеща ролка, което не се вижда. Устройство за самозатваряне чрез противотежест, задвижвано от термален предпазител. По желание плъзгащата се врата може да бъде свързана към централната система за отвеждане на дим и топлина.

Налични модели: хоризонтално плъзгане на едно или повече крила, повече крила, плъзгащи се от една и съща страна (максимум 4 крила).

В определени случаи се предлага вертикална плъзгаща се врата.

Възможност за проходна врата (за изход).

Покритие боя в цветове по Ral или неръждаема стомана.

MAGNUM REI 120

Пожарозащитно решение, подходящо за големи стенни отвори, когато плъзгащата се врата Novo Slide не се побира, или в случай че Elite не може да затвори отвора. Вратата е сертифицирана.

Различни решения: с покритие от боя в цветове Ral или неръждаема стомана.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Съставен от стоманени модулни панели, изолирани отвътре с материал с висока плътност. Стоманена тръбна рамка (60x90) mm, подходяща за монтиране в отвора или зад стената.

Терморазширяващо се уплътнение по периметъра на касата.

Панти с регулируеми лагери

Стандартно оборудване: автомати за самозатваряне и на двете крила, панти с регулируеми лагери, пожароустойчива брава, черни дръжки с шилд, цилиндър с три ключа.

Затварящ се селектор в случай на двойни врати.

Възможни варианти: в допълнение към покритието в цвят RAL, възможна конструкция от неръждаема стомана.

Предлага се с покритие от боя в цветове Ral или неръждаема стомана
АЛУМИНИЕВИ СИСТЕМИ ЗА ВРАТИ И СТЕНИ

Novoferm произвежда стъклени врати и преградни стени от алуминиеви профили, които подпомагат разделянето на пространството без да го ограничават.

Стъклените пожарозащитни системи от алуминиеви профили NovoFire® са идеалното решение за модерно строителство. Със своята елегантна повърхност, неостаряващ дизайн и многобройни опции, те предлагат практически неограничени възможности за амбициозните архитекти и проектанти при проектирането на прозрачни пожароустойчиви и димоустойчиви решения за интериора на сградата. Еднокрилите и двукрилите врати с фикс и странични елементи предлагат многообразие от различни комбинации.

Системите NovoFire® са особено стабилни, тъй като дебелината на профилната стена е 4 mm и едновременно с това изключително компактни, благодарение на единичната пожароустойчива сърцевина, която е захваната към центъра на профила. Така се получава единна видима ширина от 150 mm за всички модели. След многобройни заявки към гамата е прибавено покритие от анодизиран алуминий, който наподобява това на неръждаема стомана.
​ПРЕДИМСТВА:
 • Димоустойчивост в съответствие с DIN 18095
 • Клас на пожароустойчивост T30 (EI2 30) / F30 или T90 (EI2 90) / F90 в съответствие с DIN 4102
 • Взломозащита съгласно EN V1627 за врати T30 (EI2 30) с клас RC1 или RC2, като допълнителна опция се предлага RC3
 • Едно- или двукрилите врати с димоустойчивост / пожароустойчивост могат да се комбинират с фиксирани елементи с всички стъклодържачи с височина до 4,0 m (F90) или 5,0 m (F30)
 • Могат да бъдат интегрирани автомати за самозатваряне, ел. насрещници и антипаник функции съгласно EN 179 или EN 1125
 • Всички системи са идентични на външен вид, а вратите, страничните елементи и фиксовете могат да бъдат комбинирани според Вашето желание
 • Безфалцова каса и профили на вратата
 • Многобройни приложения и множество възможности за дизайн
NOVOFIRE АЛУМИНИЕВИ СИСТЕМИ: ДЕТАЙЛИ

Описание на системата

Алуминиевa врата, съставена от еднокамерни кухи профили. В комбинация с автоматично спускащо се подово уплътнение, тази врата е тествана за защита от дим съгласно DIN 18095. Видимата ширина на рамката и крилото: 150 мм, височина на основата: 98 - 238 мм, дълбочина за монтаж: 74 мм (T30 / EI 30) или 90 мм (T90 / EI 90). Пасивното крило на двукрилата врата не трябва да бъде с размер по-малък от 500 мм. Елементите са фабрично сглобени за монтаж с втулки или заваръчен фитинг.

Обков

Обикновена брава подготвена фабрично за патрон, дръжка или дръжка-топка с овални розетни шилдове, изработени от алуминий, неръждаема стомана или пластмаса. Пасивното крило се фиксира с прибиращо се резе в горната част. Като алтернатива е възможна и антипаник функция, която отговаря на EN 179 или EN 1125. Автоматътите за самозатваряне, разположени в горната част на вратата са в съответствие с EN 1154, напр. GEZE TS 5000 / Dorma TS 93, интегрираните автомати за врати (Dorma ITS 96), както и задвижванията за въртящи врати са в съответствие с DIN 18263 / DIN 18650.

Панти

Двуделни самонавивни алуминиеви панти за всяко от крилата, 3D регулируеми; За въртящо задвижваните врати Ви препоръчваме да използвате три броя панти . Налични са пружинни панти вместо обикновените с винт, по заявка.

Повърхност

Анодизирана, неръждаема стомана или прахово боядисана (в класически цвят RAL по избор).

Остъкление

Ламинирано (LSG) или закалено (TSG) защитно стъкло. Опции за остъкляване и запълване на панелите, профили с едностранен фалц на остъклението и стъклодържачи от другата страна на пантите, стъклени преградни панели с EPDM уплътнения.

Фиксирано остъкление

Предлагат се и версии, за които повърхността е изравнена с тази на вратата, самостоятелно стоящи версии. Наклонени версии или версии с T-образни връзки се предлагат като опция. Профилите на касата трябва да бъдат разрязани по цялата височина на пожароустойчивото остъкляване.
СТЪКЛЕНА ПОЖАРОЗАЩИТНА ВРАТА ОТ АЛУМИНИЕВИ ПРОФИЛИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Атрактивен дизайн

Основно тествани за димозащита и пожарозащита, но подобрени със специални характеристики. Това е, което прави NovoFire® серията, която предлага огромен избор от опции. Дървен декор или декор наподобяващ дърво, оцветено стъкло с избор от цветове - индивидуалните конфигурации позволяват на системата да се слее с всеки архитектурен дизайн.

ПРЕДИМСТВА

 • Избор от еднокрили и двукрили врати
 • Предлага се с клас на пожароустойчивост RS, T30 (EI2 30) и T90 (EI2 90), тествани по EN 1634-1 и DIN 4102
 • В комбинация с автоматичен падащ праг, тези врати са тествани за защита от дим в съответствие с EN 1634-3 и DIN 18095
 • Самонавивни и панти със съчмени лагери за RS, T30 (EI2 30) и T90 (EI2 90)
 • Всички модели имат една и съща видима ширина от 150 мм.
 • Доставят се готови за монтаж

Обков:

Обикновена брава подготвена фабрично за патрон, дръжка или дръжка-топка с овални розетни шилдове, изработени от алуминий, неръждаема стомана или пластмаса. Пасивното крило се фиксира с прибиращо се резе в горната част. Като алтернатива е възможна и антипаник функция, която отговаря на EN 179 или EN 1125.

Панти

Само по две 3-съставни панти със съчмени лагери на всяко крило за врати с височина до 2,50 м, 2-D регулируеми. За въртящо задвижваните врати ви препоръчваме да използвате три броя панти.

Допълнителните опции на стъклените пожарозащитни системи от алуминиеви профили NovoFire®, като самонавивните панти, предлагат на проектантите и собствениците на имоти възможности за умело съчетаване на форми, повърхности и материали.

Дървеният декор, например, има текстурирана повърхност, която е почти неразличима от тази на истинското дърво. Допълнителните метални декори и оцветеното остъкление предлагат широк спектър от възможности за индивидуални проекти от студени технологични до естествени и елегантни такива.

Атрактивни повърхностни покрития

Анодизиран алуминий, покритие от неръждаема стомана или прахово покритие (RAL Classic по избор)

Стомана прахово грундирана с RAL 9002 (мръсно бяло), опция за цветно покритие (класически RAL цветове по избор).

Декори, напр. дървен, които изглеждат и имат текстурата на естествени материали
ПОЖАРОЗАЩИТНИ СТЕННИ КЛАПИ

Пожарозащитната клапа е решение, което все по-често се изисква от пазара за защита на ревизиите в сградите, телекомуникационните помещения, ел.мрежа, ВИК, газ и др.

Предвид присъствието им в множество от пространства в жилищни и обществени сгради, ние разработихме гама, която дава приоритет на функционалността и естетиката.

Стенните клапи NovoPorta Premio на Novoferm са с висококачествен дебел фалц и се предлагат в клас на пожароустойчивост T30 (EI2 30) и T90 (EI2 90).

Предимства:

Еднокрили стоманени стенни клапи за вътрешна употреба

Огнеустойчиви / пожароустойчиви - тествани съгласно EN 1634-1 и одобрени по DIN 4102

Клапа с четеристранен фалц с дебелина 64 мм , дебелина на ламарината 1,0 мм (налична и с дебелина от 1,5 мм, като опция)

Клапата и касата са поцинковани и грундирани (прахово боядисани), в цвят подобен на RAL 9016

NOVOPORTA PREMIO T30 / T90 СТЕННИ KЛАПИ: ДЕТАЙЛИ

Обков: Стандартно оборудвани с една 3-съставна панта със сачмен лагер и една 3-съставна пружинна панта (T90: пружинна панта до максимален размер на клапата прибл. 1 m² поради ограничения в размера и теглото; по-големите са снабдени с панти и автомати за самозатваряне). Стандартно пантите са грундирани в бяло, подобно на RAL 9016; допълнително се предлагат от неръждаема стомана, регулируеми 3-D панти от стомана или неръждаема стомана, или правени по поръчка slimline 3-D панти от неръждаема стомана (горен автомат за самозатваряне на вратата е необходим винаги при пантите по поръчка).

Един осигурителен щифт за височина до 1750 мм. (BRM). Брава с редуктор с комплект черни заоблени дръжки.

Патрон за поставяне на място (дължина 85 мм, 35/50 мм).

Клапата стандартно е подсилена за поставяне на горния автомат за самозатваряне от страната на пантите.

Каса: Стандартна ъглова каса с четиристранен уплътнителен профил, с дебелина 2,0 мм, широчина на касата 50 мм, като опция се предлага: обхватна каса, 2140B двустранен обхватен рамков профил, насрещна и блокова каса за свързване със стената (T30: също така блокова каса за монтаж пред стената).

Прагове: Стандартно B1 с всеобхватна каса. Допълнително се предлага с B3 праг.

Повърхностни покрития: Крилото и касата на пожарозащитната клапата са поцинковани и грундирани (прахово боядисани), в цвят подобен на RAL 9016. Крилото и касата на клапата се предлагат допълнително с покритие на Новоферм.

ДОПЪЛНИТЕЛНО ПОДСИЛЕНИ С:

Огнеустойчиво остъкление (необходим е автомат за самозатваряне на вратата)

Димоустойчивост съгласно DIN 18095 / EN 1634-3 (необходим е автомат за самозатваряне на клапите > W x H 984 x 984 мм)

Звукоизолация - изпитана съгласно EN ISO 140-3, оценена съгласно EN ISO 717-1 (лабораторни стойности за цяло крило: T30 40 dB RW, P, T90 39 dB RW, P)

Взломоустойчивост клас RC2 - изпитани двустранно по EN 1627 - цяло крило