най-широкият асортимент противопожарни елементи в Европа!

Групата Hörmann е бързо развиваща се международна компания в сектора за доставка на елементи за строителството. В 40 високоспециализирани завода се произвеждат врати, каси, задвижвания, системи за контрол на достъпа и системи за съхранение за пазарите в Европа, Северна Америка и Азия. Фирмата притежава над 100 собствени представителства в повече от 40 държави и търговски партньори в над 50 други страни.

В продължение на десетилетия Hörmann непрекъснато разширява програмата си за противопожарна защита, за достигне до най-обширната предлагана днес в Европа. Тя включва врати от стомана и благородна стомана, елементи от стоманена или алуминиева тръбна рамка, изцяло остъклени системни стени, пожароустойчиви плъзгащи се врати.

Пожароустойчивите и димозащитни плъзгащи се врати на Hörmann се предлагат като еднокрили и двукрили или във варианта телескопична пожароустойчива плъзгаща се врата и отделят една от друга големи противопожарни зони. С цел по-бързо преминаване на хора и колички за багаж или малки транспортни колички, пожароустойчивите плъзгащи се врати се предлагат и с димоизолирана вградена врата без праг.

Портфолиото се допълва от текстилните пожароустойчиви завеси завеса FlexFire за големи отвори и специално за монтажни ситуации, при които нито над отвора, нито встрани от него е налице достатъчно площ за монтаж, каквато би била необходима например за плъзгаща се врата. FlexFire е с дебелина само 0,5 милиметра и е особено подходяща за хотели, обществени сгради, офиси или търговски центрове. Тя се предлага с клас на устойчивост на огън до E120.